Mele Kalikimaka

Her er en lidt forsinket rapport om resten af uge 51, med lidt meta-nyheder i bunden.

Sandhed eller konsekvens

På vej hjem i bussen, torsdag eftermiddag.
— Hvad betyder konsekvens?
— Tja…Hvor har du hørt det ord henne?
— Det sagde du. I dag.
— Nå. I hvilken kontekst?
— Hvad?
— Ikke noget.
— Men hvad betyder det?
Det er et svært ord at forklare, så hvor end det nu gik til, endte det hele med at vi legede preteen-legen Sandhed eller Konsekvens i stedet for. Det var drønsjovt. Jeg fik afsløret at hendes yndlings-pædagog er Malene, at hun godt lidt kan lide Christian af drengene og at hendes bedste veninde er Bjørk. Hun spurgte mig om jeg nogensinde har redet på en hest og hvad jeg havde fået at spise i dag. Og vi fik stået på ét ben, rakt tunge ud af bussen og givet kindkys begge 2. Hun skulle være klar til akavede pyjamasparties.

Julegaven

De har lavet gaver nede i børnehaven.
— Ja, nogen måtte kun lave én, men jeg var heldig, fordi jeg bor 2 steder, så jeg måtte lave 2.
Jeg var også heldig, for jeg måtte åbne min allerede fredag aften, aftalte vi. Det var en kop, som hun havde malet på. Dem kan man ikke få for mange af.
— Du må ikke sige det til mor, men det er det samme der er i hendes! Men hendes er lidt pænere.
— Min er ellers også rigtig pæn.
— Ja. Så blev du rigtig glad for den, og sagde “nej, hvor er den smuk”. Ja.
— Ja. Jeg er superglad for den.
— Ja.

 Skoldkopper

Retrospektivt set startede det onsdag, hvor hun var hjemme. Hun havde feber og hostede. Der står ikke noget nogen steder om at man skal hoste fordi man har skoldkopper, men det gjorde Iris altså. Hun blev en hel del friskere op af dagen, så hun kom i børnehave både torsdag og fredag. Da jeg hentede hende fredag, havde hun lige klaget til en af pædagogerne, over at have ondt i en rød prik i siden. Da hun kom i bad viste det sig der var 2 prikker, og senere på aftenen 3 og så pludselig en i panden og så videre. Da jeg afleverede hende søndag formiddag var det som indiskutabelt skoldkopperamt.

Jeg synes det er synd for hende, at hun skal have det i julen, men internettet har forsikret mig for at det ikke er synderlig farligt og hun tager det egentlig meget pænt.

Meta

De første indlæg på bloggen, dem fra 2011, skrev jeg sådan mest for at se om jeg kunne og for at forsøge at forklare en ven hvad det fede i at have børn er. Han har stadig ikke læst den, selv om det vedbliver at være allerøverst på hans to-do liste, han har bare sådan lidt travlt, du ved.

Så genoptog jeg den for nogen måneder siden. Her kan jeg henvise til blogbeskrivelsen.

Men nu er jeg begyndt at have nogen andre ting at skulle skrive om aftenen, når Iris er gået i seng, så om ikke andet så derfor: Jeg vender tilbage i det nye år i nyt format, og forhåbentlig på redesignet side. Det bliver med en samlet rapport over ugen der gik, om søndagen i ulige uger, og så lidt ekstra, som det nu passer sig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s